Begin

Het verhaal

De QR-codes

De app

De delen

Alle links

Welkom bij De Bieb-bende

Ben jij klaar voor een nieuw, spannend avontuur? Lees hier alles over de populaire kinderboekenserie van Michael Reefs, hét kinderboek met QR-codes na ieder hoofdstuk, een interactieve website, een gratis app en nog veel meer extra's! Geen idee waar het boek over gaat? Bekijk dan hiernaast de spannende boektrailer.

VOLGEN:
Het verhaal van de twaalfdelige serie

Welke doelgroep?

 

De Bieb-bende is een avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. De boeken hebben korte hoofdstukken en het verhaal is met vaart geschreven. Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De hoofdpersonages zijn vijf kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Door de spanning en mysterie, zijn de boeken ook geschikt voor volwassenen. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar.

Waar gaat het over?

 

Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.

Wie heeft het gemaakt?

 

Michael Reefs is de schrijver van deze serie. Hij is al sinds 2004 bezig met het verhaal en het concept. In 2013 gaf Uitgeverij Zilverspoor het uit. Vanaf deel 2 geeft Uitgeverij Stormsteen de serie uit.

De QR-codes

Scannen

 

Aan het einde van ieder hoofdstuk kun je met een smartphone een QR-code scannen. Of vul de code in op de speciale website. Deze Quick Response codes zorgen een stukje extra diepgang. Je kunt zelf besluiten om de codes te lezen. Zorg er wel voor dat je een QR-reader app op je telefoon hebt geïnstalleerd.

Lezen

 

Lees op een speciale pagina meer over het hoofdstuk, zoals weggelaten stukjes van het verhaal, de geschiedenis van voorwerpen of meer info over een locatie uit het boek. Je vindt daarnaast bij iedere QR-code een unieke biografie van een personage uit het betreffende deel.

Delen

 

Deel de voortgang met vrienden en laat via Hyves, Facebook of Twitter weten waar jij bent lezen. Houd een wedstrijd wie als eerste het boek uit heeft, of laat weten wat jij van het verhaal tot nu toe vindt.

Meepraten

 

Praat mee over het gelezen hoofdstuk. Laat weten wat jij ervan vond, stel je vraag of beantwoord vragen van anderen. Hierdoor kun je contact met de schrijver of andere lezers komen. Om privacy te waarborgen, kun je je als gast inschrijven, waardoor je e-mailadres niet wordt opgeslagen.

Uniek

 

De Bieb-bende is de eerste kinderboekenserie ter wereld wat op deze manier met QR-codes werkt. Een nieuwe leeservaring, helemaal van deze tijd. Lees je graag voor het slapengaan? Sluit dan het hoofdstuk af met de QR-code en leg het boek aan de kant.

Reacties:

 

Nu dringt het pas goed tot me door dat kinderboekenschrijver Michael Reefs het echt gaaf heeft aangepakt door een boekvorm te combineren met online.

- Gaafvoorkinderen.nl

De app

Gratis

 

Volg De Bieb-bende in de gratis Apple en Android App en ga hun uitdagingen aan. Volg de vijf leden van het clubje op de voet. Ieder personage heeft zijn eigen scale aan spelletjes en andere dingetjes, die aansluiten op de eigenschappen van de kinderen.

Educatief

 

Los spreekwoorden en gezegdes op, doe de geschiedenis quiz of help de juiste sportattributen te vinden. Door een educatief spelletje te spelen, leer je tevens nog iets interessants! Weet je alle vragen goed te beantwoorden, kun je tevens een leuke prijs in de wacht slepen.

Enge verhalen

 

Lees enge verhalen van andere kinderen en stuur je eigen verhaal op. De verhalen worden door Valerie van Hoven goedgekeurd en vervolgens in de app geplaatst. Iedereen mag deelnemen, mits het verhaal ongeveer 1000 woorden bevat.

Spelletjes

 

Vanaf zomer 2012 zijn de zomerspellen gelanceerd. Dit houdt in dat ieder personage een kort levenspel erbij heeft geschreven. Versla monsters in het zwembad, wordt archeoloog en graaf schatten op, luister naar je gevoel in Mierenruzie, versla de voetballen met een hamer en sorteer de juiste boeken van de biblioteek. Lukt het je om overal de highscore te halen, dan kun je bovendien mysterieuze deuren openen met sleutels.

Updates

 

Bij het verschijnen van een nieuw deel in de serie, wordt de app geüpdate en aangevuld met nieuwe content.

Nog meer apps:

 

Daarnaast is er ook nog een app te downloaden waarmee je inspiratiekaarten kunt trekken.

De verschenen delen uit de hele serie van De Bieb-bende.

Deel 1: De legende van de Hemelrijders

 

Wanneer op 1 januari donkere wolken over Zuidbaai trekken, weten vijf kinderen dat er iets goed mis is. Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie ontdekken een verborgen kasteel op de heuvel in het noordoosten. Als hier iets later een bibliotheek wordt gebouwd, richten zij de Bieb-bende op. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden er gevangen gehouden door de gevreesde Man met de Bijl. De Bieb-bende heeft tot 23 januari de tijd om de eerste Hemelrijder te bevrijden, anders worden hun zielen opgehaald door de Man met de Bijl. De bibliothecaresse Angelique van Voort houdt hen nauw in de gaten en weet dat ze iets van plan zijn. Intussen komen de gevaren dichterbij. De kinderen weten dat ze te ver zijn gegaan, maar nu moeten ze er alles aan doen om er ongedeerd vanaf te komen.

BESTELLEN

Deel 2: Duister carnaval

 

In de catacomben van het oude kasteel in het dorpje Zuidbaai, sluimert een eeuwenoud geheim. Als het kasteel wordt afgebroken om op die plek een bibliotheek te bouwen, ontdekken vijf kinderen welk gevaar zich daar schuilhoudt. Dan nemen Luca, Sander, Melanie, Roy en Valerie de zware taak op zich om Zuidbaai van de ondergang te redden en richten de Bieb-bende op.

 

Na het bevrijden van de eerste Hemelrijder lijkt de rust in Zuidbaai teruggekeerd te zijn. De Bieb-bende stort zich vol enthousiasme op het maken van een grote praalwagen voor carnaval. Daarmee hopen ze de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel eist een naderend onheil al hun aandacht op. Melanie is ervan overtuigd dat ze deze maand opnieuw hun krachten moeten bundelen om de tweede Hemelrijder te redden en zo te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar zou het hen wel lukken nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren? En welke rol speelt de geheimzinnige tweeling die telkens roet in het eten gooit?

 

 

 

 

 

BESTELLEN

Deel 3: De Tijdwachter

 

De vijf vrienden van de Bieb-bende vinden tijdens een museumbezoek de eerste aanwijzing van de derde Hemelrijder. In een verweerde hal diep onder de heuvel stuiten ze op het mysterieuze Rad van de Tijd. Wanneer ze hier vijf maal aan draaien, belanden ze plotseling in het jaar 536, het jaar waarin de Hemelrijders werden vermoord. Daar krijgen ze niet alleen hulp van een boerenjongen, maar ook van een mysterieus meisje dat vreemde aanwijzingen geeft. Wie is zij en waarom kan alleen Valerie haar zien?

 

De Tijdwachter is het derde deel in de serie over de Bieb-bende. Ook in dit deel beleven de vijf kinderen weer een bloedstollend avontuur. Terwijl de Man met de Bijl ze op de hielen zit, moeten ze uitzoeken hoe ze de derde Hemelrijder kunnen redden én op zoek gaan naar het ontbrekende onderdeel van het Rad van de Tijd. Zullen ze ooit nog thuis komen?

BESTELLEN

Deel 4: Schim van het Kwaad

 

Het jaarlijkse Festival van de Zeven Winden betekent een zonnige start van april voor de inwoners van Zuidbaai. De vijf leden van de Bieb-bende vermaken zich met verschillende activiteiten in de Drakenvallei. Maar de rust wordt al snel verstoord als het ene familielid na het andere verdwijnt. De Bieb-bende staat voor een moeilijke keuze: op zoek gaan naar hun familieleden of de vierde Hemelrijder bevrijden uit het schilderij. Ze komen terecht op het eiland Tyriana, waar ze door George Hill – de Man met de Bijl – aan een aantal gevaarlijke testen worden onderworpen. Als ze het uiterste van hun krachten bereiken, beseffen de kinderen eindelijk waarom ze uitverkoren zijn voor dit avontuur. Maar zijn ze sterk genoeg om de testen te overleven en George opnieuw te slim af te zijn?

Deel 5: De Schatbewaarders

 

Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren...

 

In dit meeslepende vijfde deel worden de kinderen niet alleen door oude bekenden bijgestaan, maar krijgen ze hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ze ontmoeten de beroemde schrijfster Hildegard Bovenwijn, die meer met de legende te maken heeft dan ze dachten. Wie is zij en hoe nauw is haar leven met het lot van de Bieb-bende verbonden?

Deel 6: Het Middernachtcircus

 

Terwijl de vrienden van de Bieb-bende wanhopig op zoek zijn naar de geest van Rosaline, duikt er een dichte, onheilspellende mist op in Zuidbaai. Melanie weet het zeker: hier zitten de Kwade Machten achter. Dan komen er zigeuners naar het dorp. Ze zetten hun kamp en circus op bij de heuvel en de kinderen ontmoeten Irmushka, die een duistere voorspelling doet. Op tweeëntwintig juni, om middernacht – precies op de avond dat het zigneunercircus een grote goochelshow geeft – zal George zijn kasteel terughalen uit de diepste spelonken van de heuvel. Zal het hem deze keer lukken om voor eens en altijd met de Bieb-bende af te rekenen?

© Michael Reefs, Uitgeverij Stormsteen | Bezoek de officiële site om meer over het avontuur te weten te komen.

Bekijk de actuele boektrailer van De Bieb-bende.